ANA SAYFA
OKSÝMER
YORUMLAR
ÝLETÝÞÝM





DÝYABET ve OZON UYGULAMALARI

Þeker hastalýðý, pankreastan yetersiz düzeyde insulin hormonu salgýlanmasý ya da hücrelerin insulin hormonuna karþý gösterdiði direnç sonucu ortaya çýkar.

Ýnsülin hormonu, hücrelerin en önemli yakýtý olan kandaki þekerin hücre içine girip hücrenin yaþamsal fonksiyonlarý için kullanýlmasýndan sorumludur. Þeker hastalýðýnda insulin yeterli düzeyde salgýlanmadýðýndan ya da hücreler insulin hormonu uyarýsýna cevap vermediðinden, þeker hücre içerisine giremez ve kanda aþýrý düzeyde artar. Þeker hücre içine girip enerji kaynaðý olarak kullanýlamadýðýnda vücut enerji kaynaðý olarak yað dokusunu yýkmaya baþlar. Bu mekanizma sonucu vücuda zararlý yan ürünler oluþur. Hücre içerisine giremeyen dolaþýmdaki aþýrý þeker, dolaþým sistemi baþta olmak üzere vücuttaki tüm sistemlere zarar verir. Ýleri düzeydeki vakalarda hücre ölümlerine baðlý gangren oluþumu, göz damarlarýndaki hasara baðlý körlük, böbrek yetmezliði, kalp hastalýklarý, beyin hasarý ve sinir hasarý meydana gelir.

Bunun dýþýnda vücutta asidik ortamý arttýrdýðý için dokularýn ve organlarýn erken yaþlanmasýna neden olur. Asiditesi artan vücudumuz asiditeyi azaltmak amacýyla oksijeni ve kalsiyumu kullanýr. Oksijeni soluyarak vücudumuza alýrýz, ancak kalsiyum için vücudumuz kemiklere baþvurur ve vücudumuzda kemik yýkýlýmý artar. Sonucunda vücudumuzda kemik erimesi oluþur.

Ýþte ozon tedavisi sonucu vücudumuza giren ozon-oksijen karýþýmý, öncelikle damarlarý geniþleterek kan dolaþýmýný arttýrýr ve vücudumuza asidik ortamý azaltarak tüm bu oluþan kötü durumlarý ortadan kaldýrýr. Bunun dýþýnda ozon baðýþýklýk sistemini aktive ettiðinden vücut direncini arttýrýr. Antioksidan sistemi aktive ettiðinden serbest oksijen radikallerin vücudumuza verdiði zararlarý önler.

Þeker hastalýðý sonucu oluþan, ayak ve el yaralarý ozon tedavisinin etkisiyle kan dolaþýmý arttýðý için hýzla iyileþmektedir.

Þeker hastalýðý olanlarda doku beslenmesi bozulur, ozon bozulan doku beslenmesini düzeltir. Ozonla birlikte kanýn dokulara ulaþtýrdýðý oksijen miktarý en üst düzeyde artar. Ozonun etkisiyle vücudumuzda tüm organlarýn kanlanmasý ve oksijenlenmesi artacaðý için baþta böbrek, göz ve sinirler gibi hasarlanmýþ organlar hýzla iyileþmeye baþlarlar.

Ozon tedavisinin ardýndan hücrelerde insülin direnci düþer, insulin direnci düþünce þekerin vücutta enerji üretiminde kullanýlmasý da artar, kan þekeri daha kolay bir þekilde düþmeye baþlar. Kan þekeri düzenli hale gelebileceði için bazý hastalarýmýzda kullanýlan insulin dozlarýný da düþürerek yeniden düzenlemek gerekebilir. Tedaviye baþladýktan ilk seanstan sonra dolaþýmýn düzeldiði hasta hemen fark eder.


 


Neredeyiz?
MEHMETÇÝK MAH. 1303 SOKAK
NO:22 ZEMÝN KAT
PAMUKKALE DENÝZLÝ


T: 0507 989 32 89
T: 0535 773 97 07